Dojshim me nda Vllaun prej Nuses se njerëzit folnin keq per të, sot na lendon ndërgjegja cka i kemi bër! | Histori Të Jetës
Vllaun prej Nuses

Dojshim me nda Vllaun prej Nuses se njerëzit folnin keq per të, sot na lendon ndërgjegja cka i kemi bër!

Dojshim me nda Vllaun prej Nuses se njerëzit folnin keq per të, sot na lendon ndërgjegja cka i kemi bër! – Vëllau im kishte një të dashur që dmth tash e kam nuse vëllau në fillim të gjith familja e kundërshtuam mendonim se nuk ishte e duhura për familjen ton për shkak të kaluarës të saj që i kishin sjell shum fatkeqsi në jetën e saj gjëra që i kishin ndodhur pa dëshirën e saj ne pyetëm rrethinën e saj se çka do na thon dhe si gjithmon njerëzit me paragjykimet e tyre flisnin dhe u besuam fjalëve që na than dhe përpiqeshim që vëllaun ta largojm prej saj dhe ja vendosëm kushtin që ta zgjedh ose at vajzën ose familjen e lam në pozit boll të keqe mirpo ai e zgjodhi atë duke na thën që ajo është vajza që ai dëshiron ta vazhdone jetën me të u përpoqëm shumë që ti ndajm ta largojm prej saj por nuk ja dolëm dot dhe u martuan ajo gjithmon me neve ishte e buzëqeshur pa mar parasysh se i dinte gjithçka që thonim për at të gjitha fjalët e këqija ajo sjelljen nuk e ndroj në fillim jetonin në një banes veç neve ndonjëher vinin na vizitonin në fillim ne silleshim keq me të e malltretonim por ja puna e Zotit pas një kohe nëna jon u sëmur dhe u kthyen në shtëpi që të kujdeseshin për nënën dhe dita e ditës filluam të bindeshim që vëllau kishte bër zgjidhjen e duhur me atë vajz të mrekullueshme që sot ndjehemi me fat që ësht pjes e familjes ton e na lendon çdo dit e më shum ndërgjegja për padrejtsin që ja kemi bër, e kuptuam që çdo njeri gabon dhe prej gabimit mëson, mos shikoni asnjëher të kaluarën dhe quajeni si një mësim jete dhe shikojeni të ardhmen si një mundësi e dytë që ta fal Zoti mos paragjykoni një njeri nga e kaluara mos besoni çka ndëgjoni por provojeni ta shikoni vet njeriun se si është çfar shpirti ka sepse tek ne Shqipëtarët paragjykimi i njerëzve ka zën vendin e sinqeritetit e goja e njerërzve nuk ndalet kurrë sot askush nuk ta don të mirën edhe ai njeri që mendon se e ke më të afërmin nuk ta do të mirën… Mos bëni zgjidhje për tua bër qefin njerëzve qoftë edhe familjes juaj nëse keni në jet një njeri që jeni i sigurt nga dashuria e tij/saj mos e leni të ik ne gabuam ju lutem mos e bëni ju të njejtën çdo njeri meriton një mundësi të dytë FAL dhe DASHURO sepse është e vetmja gjë që stë vjen dy her në jet nëse gjeni dashurin mos e humbni sepse një dhurat nuk ta sjell dy her Zoti!