Menduan se isha ajo vjaza e bute, "Me larguat me vajzen 1majshe, djalin e keni mund te shiheni, mua dhe vajzen jo"! | Histori Tรซ Jetรซs
vjaza e bute

Menduan se isha ajo vjaza e bute, “Me larguat me vajzen 1majshe, djalin e keni mund te shiheni, mua dhe vajzen jo”!

Menduan se isha ajo vjaza e bute, “Me larguat me vajzen 1majshe, djalin e keni mund te shiheni, mua dhe vajzen jo”! – ๐˜—๐˜ฆฬˆ๐˜ณ๐˜ด๐˜ฉ๐˜ฆฬˆ๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ต๐˜ซ๐˜ฆ ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜จ๐˜ซ๐˜ช๐˜ต๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ท๐˜ฆ ๐˜ฒ๐˜ฆ ๐˜ซ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ช ๐˜ฑ๐˜ซ๐˜ฆ๐˜ด๐˜ฆ ๐˜ฆ ๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜ด๐˜ข๐˜ซ ๐˜๐˜ข๐˜ฒ๐˜ฆ, ๐˜ถ๐˜ฏ๐˜ฆ ๐˜ซ๐˜ข๐˜ฎ ๐˜ญ๐˜ฆ๐˜น๐˜ถ๐˜ฆ๐˜ด๐˜ฆ ๐˜ฆ ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜จ๐˜ถ๐˜ญ๐˜ญ๐˜ต ๐˜ฆ ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜จ๐˜ซ๐˜ช๐˜ต๐˜ฉ๐˜ข๐˜ท๐˜ฆ ๐˜ฉ๐˜ช๐˜ด๐˜ต๐˜ฐ๐˜ณ๐˜ช๐˜ท๐˜ฆ ๐˜ฒ๐˜ฆ ๐˜ซ๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ฑ๐˜ฐ๐˜ด๐˜ต๐˜ถ๐˜ข๐˜ณ ๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜ต๐˜ถ…๐˜š๐˜ช ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜จ๐˜ซ๐˜ช๐˜ต๐˜ฉ ๐˜ฅ๐˜ฐ ๐˜ฅ๐˜ฐ๐˜ซ๐˜ข ๐˜ฒ๐˜ฆ ๐˜ฆ๐˜ฅ๐˜ฉ๐˜ฆ ๐˜ถ๐˜ฏ๐˜ฆ ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ฎ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ต๐˜ฆ๐˜ฎ ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ช๐˜ฎ ๐˜ซ๐˜ถ ๐˜ญ๐˜ถ๐˜ต๐˜ฆ๐˜ฎ… ๐˜‘๐˜ข๐˜ฎ ๐˜ฏ๐˜ซ๐˜ฆ ๐˜ท๐˜ข๐˜ซ๐˜ป๐˜ฆ ๐˜ฅ๐˜ฉ๐˜ฆ ๐˜ฏ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ฆ ๐Ÿค๐Ÿฅ ๐˜ท๐˜ซ๐˜ฆ๐˜ฒ๐˜ข๐˜ณ๐˜ฆ ๐˜ฅ๐˜ฉ๐˜ฆ ๐˜ซ๐˜ฆ๐˜ต๐˜ฐ๐˜ซ๐˜ฆ ๐˜ฏ๐˜ฆ ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜จ๐˜ช๐˜ฎ, ๐˜ด๐˜ช ๐˜ง๐˜ช๐˜ญ๐˜ญ๐˜ช๐˜ฎ ๐˜ฌ๐˜ข๐˜ฎ ๐˜ณ๐˜ข๐˜ด๐˜ต๐˜ช๐˜ด๐˜ถ๐˜ณ ๐˜ฏ๐˜ฆ ๐˜ด๐˜ฉ๐˜ถ๐˜ฎ ๐˜ฉ๐˜ช๐˜ด๐˜ต๐˜ฐ๐˜ณ๐˜ช๐˜ณ๐˜ข ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ณ๐˜บ๐˜ด๐˜ฉ๐˜ฎ๐˜ฆ ๐˜จ๐˜ซ๐˜ฆ ๐˜ฒ๐˜ฆ ๐˜ฏ๐˜ถ๐˜ฌ ๐˜ฎ๐˜ฆ ๐˜ฌ๐˜ข ๐˜ฉ๐˜ข๐˜ฃ๐˜ช๐˜ต๐˜ถ๐˜ณ ๐˜ง๐˜ข๐˜ณ๐˜ฆ, ๐˜ด๐˜ฆ๐˜ฑ๐˜ด๐˜ฆ ๐˜ฏ๐˜ฆ ๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ด๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ฌ๐˜ถ๐˜ญ๐˜ญ ๐˜ฒ๐˜ฆ ๐˜ฑ๐˜ฐ ๐˜ซ๐˜ฆ๐˜ต๐˜ฐ๐˜ซ๐˜ฎ ๐˜ฏ๐˜ถ๐˜ฌ ๐˜ฆ๐˜ด๐˜ฉ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ง๐˜ข๐˜ณ๐˜ฆ ๐˜ฆ ๐˜ฒ๐˜ถ๐˜ฅ๐˜ช๐˜ต๐˜ฆ๐˜ด๐˜ฉ๐˜ฎ๐˜ฆ ๐˜ฒ๐˜ฆ ๐˜ฑ๐˜ฐ ๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ฐ๐˜ฅ๐˜ฉ๐˜ช๐˜ฏ ๐˜จ๐˜ซ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ข ๐˜ฑ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ซ ๐˜ฎ๐˜ฆ ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜ฒ๐˜ช๐˜ข๐˜ท๐˜ฆ , ๐˜ฎ๐˜ฆ ๐˜ด๐˜ฆ ๐˜ด๐˜ฉ๐˜ถ๐˜ฎ๐˜ต๐˜ช ๐˜ฒ๐˜ถ๐˜ฅ๐˜ช๐˜ต๐˜ฆ๐˜ฎ ๐˜ฌ๐˜ถ๐˜ณ ๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ฐ๐˜ฅ๐˜ฉ ๐˜ฅ๐˜ช๐˜ค๐˜ฌ๐˜ข ๐˜ฆ ๐˜ฎ๐˜ช๐˜ณ๐˜ฆ ๐˜ด๐˜ฆ๐˜ฑ๐˜ด๐˜ฆ ๐˜ณ๐˜ณ๐˜ข๐˜ญ๐˜ญ ๐˜ฑ๐˜ฐ ๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ฐ๐˜ฅ๐˜ฉ๐˜ช๐˜ฏ ๐˜จ๐˜ซ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ข ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ฎ๐˜ช๐˜ณ๐˜ข.. ๐˜Œ๐˜ฅ๐˜ฉ๐˜ฆ ๐˜ถ๐˜ฏ๐˜ฆ ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ด๐˜ฉ๐˜ข ๐˜ต๐˜ข ๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ข๐˜ซ ๐˜ฉ๐˜ช๐˜ด๐˜ต๐˜ฐ๐˜ณ๐˜ช๐˜ฎ ๐˜ต๐˜ช๐˜ฎ๐˜ฆ ๐˜ฎ๐˜ฆ ๐˜ซ๐˜ถ, ๐˜ค๐˜ฅ๐˜ฐ ๐˜ด๐˜ฉ๐˜ต๐˜ฆ๐˜ฑ๐˜ช ๐˜ฌ๐˜ข ๐˜ข๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ข๐˜ฑ๐˜ฐ ๐˜ป๐˜ข๐˜ฌ๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ฆ ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ณ๐˜บ๐˜ด๐˜ฉ๐˜ฎ๐˜ฆ ๐˜ฆ๐˜ด๐˜ฉ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ฎ๐˜ฆ ๐˜ด๐˜ฆ ๐˜ฆ ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ต๐˜ฆ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ข๐˜ด๐˜ฏ๐˜ซ๐˜ฆ ๐˜ฏ๐˜ถ๐˜ฌ ๐˜ซ๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ฉ๐˜ข๐˜ต ๐˜ฅ๐˜ฉ๐˜ฆ ๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ง๐˜ฆ๐˜ฌ๐˜ต ๐˜ค๐˜ฅ๐˜ฐ ๐˜ฌ๐˜ถ๐˜ฏ๐˜ฅ ๐˜ฌ๐˜ข ๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜ฒ๐˜ฌ๐˜ถ๐˜ฑ๐˜ต๐˜ช๐˜ฎ๐˜ฆ, ๐˜ต๐˜ณ๐˜ช๐˜ญ๐˜ญ๐˜ช๐˜ฎ๐˜ฆ & ๐˜ด๐˜ฉ๐˜ถ๐˜ฎ ๐˜จ๐˜ซ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ข ๐˜ต๐˜ซ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ข, ๐˜ถ๐˜ฏ๐˜ฆ ๐˜ซ๐˜ข๐˜ฎ ๐˜ฆ ๐˜ฎ๐˜ข๐˜ณ๐˜ต๐˜ถ๐˜ข๐˜ณ ๐˜ข๐˜ง๐˜ฆ๐˜ณ ๐Ÿฅ ๐˜ท๐˜ช๐˜ต๐˜ฆ๐˜ท๐˜ฆ, ๐˜ฌ๐˜ข๐˜ฎ ๐˜ฅ๐˜ฉ๐˜ฆ ๐˜ฏ๐˜ซ๐˜ฆ ๐˜ท๐˜ข๐˜ซ๐˜ป๐˜ฆ ๐Ÿฃ๐Ÿจ ๐˜ฎ๐˜ถ๐˜ข๐˜ซ๐˜ด๐˜ฉ๐˜ฆ ๐˜ฅ๐˜ฉ๐˜ฆ ๐˜ฎ๐˜ฆ ๐˜ฃ๐˜ถ๐˜ณ๐˜ณ๐˜ช๐˜ฏ ๐˜ซ๐˜ข๐˜ฎ ๐˜ด๐˜ฉ๐˜ถ๐˜ฎ ๐˜ฎ๐˜ช๐˜ณ๐˜ฆ, ๐˜ด๐˜ช ๐˜ง๐˜ช๐˜ญ๐˜ญ๐˜ช๐˜ฎ ๐˜๐˜ซ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ณ๐˜ข, ๐˜๐˜ซ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ณ๐˜ช, ๐˜’๐˜ถ๐˜ฏ๐˜ข๐˜ต๐˜ช & ๐˜’๐˜ถ๐˜ฏ๐˜ข๐˜ต๐˜ข ๐˜ญ๐˜ช๐˜ฏ๐˜ช๐˜ฏ ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ฅ ๐˜ฑ๐˜ข๐˜ด ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ซ๐˜ฆ ๐˜ฏ๐˜ถ๐˜ฌ ๐˜ช๐˜ด๐˜ฉ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ฅ๐˜ช๐˜ต ๐˜ฒ๐˜ฆ ๐˜ฏ๐˜ถ๐˜ฌ ๐˜ฎ๐˜ฆ ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ช๐˜ฏ ๐˜ฅ๐˜ฉ๐˜ถ๐˜ณ๐˜ข๐˜ต๐˜ข ๐˜ด๐˜ข๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ฒ๐˜ฆ ๐˜ฌ๐˜ต๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ด๐˜ฉ๐˜ช๐˜ฏ ๐˜ฏ๐˜ฆ ๐˜ด๐˜ฉ๐˜ต๐˜ฆ๐˜ฑ๐˜ช, ๐˜๐˜ซ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ณ๐˜ข ๐˜ฏ๐˜ถ๐˜ฌ ๐˜ฅ๐˜ช๐˜ญ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ข๐˜ด๐˜ฏ๐˜ซ๐˜ฆ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ฑ๐˜ข ๐˜ฎ๐˜ถ๐˜ข, ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ด๐˜ฉ๐˜ช๐˜ณ๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ต๐˜ฎ๐˜ฆ ๐˜ฌ๐˜ช๐˜ด๐˜ฉ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ข๐˜ง๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ค๐˜ฅ๐˜ฐ ๐˜ด๐˜ฆ๐˜ฌ๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ฅ ๐˜ฅ๐˜ฉ๐˜ฆ ๐˜ฎ๐˜ถ๐˜ข ๐˜ฌ๐˜ซ๐˜ฐ ๐˜ฎ๐˜ฆ ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ซ๐˜ฆ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ด๐˜ฉ๐˜ข ๐˜ฎ๐˜ช๐˜ณ ๐˜ด๐˜ฆ๐˜ฑ๐˜ด๐˜ฆ ๐˜ต๐˜ฉ๐˜ฐ๐˜ซ๐˜ข ๐˜ฎ๐˜ฆ ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ต๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฏ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ฆ ๐˜ญ๐˜ข๐˜ด๐˜ฉ ๐˜ฅ๐˜ฉ๐˜ฆ ๐˜ฏ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ฆ ๐˜จ๐˜ซ๐˜ฆ๐˜ต๐˜ข , ๐˜ฑ๐˜ฐ๐˜ณ ๐˜ฌ๐˜ซ๐˜ฐ ๐˜ฏ๐˜ถ๐˜ฌ ๐˜ฅ๐˜ฐ๐˜ญ๐˜ช ๐˜ข๐˜ด๐˜ฉ๐˜ต๐˜ถ ๐˜ด๐˜ช ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ฐ๐˜ท๐˜ข. ๐˜”๐˜ช๐˜ณ๐˜ฑ๐˜ฐ ๐˜ฌ๐˜ถ๐˜ณ ๐˜ถ ๐˜ฎ๐˜ข๐˜ณ๐˜ต๐˜ฐ๐˜ท๐˜ข ๐˜ฅ๐˜ฉ๐˜ฆ ๐˜ง๐˜ช๐˜ญ๐˜ญ๐˜ถ๐˜ข๐˜ฎ ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ซ๐˜ฆ๐˜ต๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ช๐˜ฏ ๐˜ด๐˜ฆ ๐˜ฃ๐˜ข๐˜ด๐˜ฉ๐˜ฌ๐˜ถ, ๐˜ค๐˜ฅ๐˜ฐ ๐˜จ๐˜ซ๐˜ฆ ๐˜ด๐˜ข ๐˜ฉ๐˜ข๐˜ฑ๐˜ฆ ๐˜ฆ ๐˜ฎ๐˜ฃ๐˜บ๐˜ญ๐˜ญ๐˜ฆ ๐˜ด๐˜บ๐˜ต ๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ณ๐˜บ๐˜ด๐˜ฉ๐˜ฐ๐˜ช, ๐˜ถ๐˜ฏ ๐˜ด๐˜ช ๐˜ฆ ๐˜ณ๐˜ฆ ๐˜ฏ๐˜ฆ ๐˜ฏ๐˜ซ๐˜ฆ ๐˜ง๐˜ข๐˜ฎ๐˜ช๐˜ญ๐˜ซ๐˜ฆ ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ฉ๐˜ถ๐˜ข๐˜ซ ๐˜ฅ๐˜ฉ๐˜ฆ ๐˜ฏ๐˜ฆ ๐˜ฏ๐˜ซ๐˜ฆ ๐˜ด๐˜ฉ๐˜ต๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ฉ๐˜ถ๐˜ข๐˜ซ, ๐˜ด๐˜ช ๐˜ฉ๐˜บ๐˜ณ๐˜ข ๐˜ฏ๐˜ฆ ๐˜ข๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ด๐˜ฉ๐˜ต๐˜ฆ๐˜ฑ๐˜ช , ๐˜ง๐˜ช๐˜ญ๐˜ญ๐˜ฐ๐˜ท๐˜ข ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ฑ๐˜ข๐˜ด๐˜ต๐˜ณ๐˜ฐ๐˜ซ ๐˜ต๐˜ช ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ซ๐˜ฆ ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜จ๐˜ซ๐˜ช๐˜ต๐˜ฉ๐˜ข ๐˜ฑ๐˜ถ๐˜ฏ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ฆ ๐˜ด๐˜ฉ๐˜ต๐˜ฆ๐˜ฑ๐˜ช๐˜ด ๐˜ฆ ๐˜ท๐˜ซ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ด ๐˜ช ๐˜ฎ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ต๐˜ช ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ต๐˜ฆ๐˜ฎ ๐˜˜๐˜ฆ ๐˜ต๐˜ข ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ฃ๐˜ถ๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜ฏ. ๐˜Š๐˜ฅ๐˜ฐ ๐˜ฅ๐˜ช๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ฆ ๐˜ช๐˜ฎ๐˜ซ๐˜ข ๐˜ฏ๐˜ฆ ๐˜ข๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ด๐˜ฉ๐˜ต๐˜ฆ๐˜ฑ๐˜ช ๐˜ช๐˜ด๐˜ฉ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ง๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ณ, ๐˜ด๐˜ฆ๐˜ฑ๐˜ด๐˜ฆ ๐˜ด๐˜ข๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ฒ๐˜ฆ ๐˜ช๐˜ด๐˜ฉ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ฃ๐˜ถ๐˜ณ๐˜ณ๐˜ช ๐˜ช๐˜ฎ ๐˜ฅ๐˜ช๐˜ต๐˜ฆ๐˜ท๐˜ฆ ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ฑ๐˜ถ๐˜ด๐˜ฉ๐˜ช๐˜ฎ๐˜ช๐˜ต ๐˜ฏ๐˜ฆ ๐˜ด๐˜ฉ๐˜ต๐˜ฆ๐˜ฑ๐˜ช ๐˜ข๐˜ต๐˜ข ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜จ๐˜ซ๐˜ช๐˜ต๐˜ฉ๐˜ฆ ๐˜ด๐˜ช๐˜ญ๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ด๐˜ฉ๐˜ช๐˜ฏ ๐˜ด๐˜ถ๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ฎ๐˜ช๐˜ณ๐˜ฆ ๐˜ฎ๐˜ฆ ๐˜ฎ๐˜ถ๐˜ข, ๐˜ด๐˜ข๐˜ฑ๐˜ฐ ๐˜ฅ๐˜ช๐˜ญ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ฃ๐˜ถ๐˜ณ๐˜ณ๐˜ช ๐˜ช๐˜ฎ ๐˜ฏ๐˜จ๐˜ข ๐˜ด๐˜ฉ๐˜ต๐˜ฆ๐˜ฑ๐˜ช๐˜ข, ๐˜ง๐˜ช๐˜ญ๐˜ญ๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ช๐˜ฎ ๐˜ง๐˜ซ๐˜ข๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ฆ ๐˜ฑ๐˜ข๐˜ณ๐˜ข๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ช ๐˜ฏ๐˜จ๐˜ข ๐˜ฎ๐˜ฆ ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ฌ๐˜ฒ๐˜ช๐˜ข๐˜ต, ๐˜ต๐˜ช ๐˜ซ๐˜ฆ ๐˜ฎ๐˜ข๐˜ณ๐˜ต๐˜ถ๐˜ข๐˜ณ ๐˜ฎ๐˜ฆ ๐˜ฅ๐˜ซ๐˜ข๐˜ญ๐˜ช๐˜ฏ ๐˜ต๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ฆ ๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ช๐˜ฏ๐˜ต๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ด, ๐˜ต๐˜ช ๐˜ฏ๐˜ถ๐˜ฌ ๐˜ซ๐˜ฆ ๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ง๐˜ข๐˜ฎ๐˜ช๐˜ญ๐˜ซ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ต๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ฆ, ๐˜ต๐˜ช ๐˜ฏ๐˜ถ๐˜ฌ ๐˜ซ๐˜ฆ ๐˜ฆ ๐˜ฃ๐˜ถ๐˜ฌ๐˜ถ๐˜ณ ๐˜ด๐˜ช ๐˜ฅ๐˜ซ๐˜ข๐˜ญ๐˜ช ๐˜ซ๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ฆ, ๐˜ต๐˜ช ๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ด๐˜ฆ ๐˜ฏ๐˜ถ๐˜ฌ ๐˜ฆ ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฆ๐˜ฅ๐˜ฉ๐˜ฆ ๐˜ฃ๐˜ถ๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฏ๐˜ฆ ๐˜ฏ๐˜ถ๐˜ฌ ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜ฎ๐˜ช ๐˜ฎ๐˜ข๐˜ณ๐˜ณ๐˜ฆ ๐˜ด๐˜ข . ๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ด๐˜บ ๐˜ฆ ๐˜ง๐˜ข๐˜ฒ๐˜ฆ, ๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ด๐˜ฆ ๐˜ฏ๐˜ถ๐˜ฌ ๐˜ช๐˜ข ๐˜ฉ๐˜ซ๐˜ฆ๐˜ฒ ๐˜ฌ๐˜ถ๐˜ฏ๐˜ข๐˜ต๐˜ฆ๐˜ด ๐˜ฒ๐˜ฐ๐˜ณ๐˜ข๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ฑ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ซ ๐˜ฅ๐˜ฉ๐˜ฐ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ด, ๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ด๐˜ฆ ๐˜ฏ๐˜ถ๐˜ฌ ๐˜ช ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฅ๐˜ฉ๐˜ถ๐˜ณ๐˜ข๐˜ต๐˜ข ๐˜ฌ๐˜ถ๐˜ฏ๐˜ข๐˜ต๐˜ฆ๐˜ด, ๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ด๐˜ฆ ๐˜ฏ๐˜ถ๐˜ฌ ๐˜ฆ ๐˜ฑ๐˜ฐ๐˜ด๐˜ต๐˜ฐ๐˜ฏ ๐˜ฌ๐˜ถ๐˜ฏ๐˜ข๐˜ต๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฏ๐˜ฆ๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ช๐˜ฏ๐˜ฏ๐˜ด๐˜ต๐˜ข๐˜จ๐˜ณ๐˜ข๐˜ฎ๐˜ฆ, ๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ด๐˜ฆ ๐˜ฏ๐˜ถ๐˜ฌ ๐˜ช๐˜ข ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ฅ๐˜ฉ ๐˜ฏ๐˜ซ๐˜ฆ ๐˜จ๐˜ฐ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ถ๐˜ซ๐˜ฆ ๐˜ฌ๐˜ถ๐˜ฏ๐˜ข๐˜ต๐˜ฆ๐˜ด ๐˜ฆ ๐˜ค๐˜ช๐˜ญ๐˜ข ๐˜ช๐˜ด๐˜ฉ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ฎ๐˜ฆ ๐˜ฆ ๐˜ท๐˜ฐ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ญ ๐˜ด๐˜ฆ ๐˜ถ๐˜ฏ๐˜ฆ ๐Ÿฃ๐Ÿฉ๐˜ท๐˜ซ๐˜ฆ๐˜ฒ๐˜ฆ. ๐˜‹๐˜ฉ๐˜ฆ ๐˜ถ๐˜ฏ๐˜ฆ ๐˜ฆ ๐˜ฎ๐˜ซ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ข ๐˜ฏ๐˜ถ๐˜ฌ ๐˜ฅ๐˜ช๐˜ข ๐˜ด๐˜ฆ ๐˜ค๐˜ง๐˜ข๐˜ณ ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ซ๐˜ข ๐˜ฆ๐˜ฅ๐˜ฉ๐˜ฆ ๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ด๐˜ฆ ๐˜ช ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ซ๐˜ข ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜จ๐˜ซ๐˜ช๐˜ต๐˜ฉ๐˜ข, ๐˜ป๐˜จ๐˜ซ๐˜ฐ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ด๐˜ฉ๐˜ข ๐˜ค๐˜ฅ๐˜ฐ ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜จ๐˜ซ๐˜ฆ๐˜ด ๐˜ด๐˜ช ๐˜ด๐˜ฌ๐˜ญ๐˜ญ๐˜ข๐˜ท๐˜ฆ, ๐˜ฑ๐˜ข๐˜ด๐˜ต๐˜ณ๐˜ฐ๐˜ซ๐˜ข ๐˜ฃ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ซ๐˜ฐ, ๐˜ฑ๐˜ข๐˜ด๐˜ต๐˜ณ๐˜ฐ๐˜ซ๐˜ข ๐˜ฌ๐˜ถ๐˜ป๐˜ฉ๐˜ช๐˜ฏ๐˜ฆ๐˜ฏ , ๐˜ญ๐˜ข๐˜ซ๐˜ข ๐˜ฅ๐˜ณ๐˜ช๐˜ต๐˜ข๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ต, ๐˜ง๐˜ด๐˜ฉ๐˜ช๐˜ซ๐˜ข ๐˜ฎ๐˜ฆ ๐˜ง๐˜ด๐˜ฉ๐˜ช๐˜ด, ๐˜ง๐˜ด๐˜ฉ๐˜ช๐˜ข ๐˜ฎ๐˜ฆ ๐˜จ๐˜ซ๐˜ฐ๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜ณ, ๐˜ง๐˜ด๐˜ฉ๐˜ช๐˜ซ๐˜ข ๐˜ฑ๐˜ญ๐˜ถ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ข๐˜ต, ๐˜ง๐˜ด๐˜ฉ๐˜ช๐˜ซ๐˜ข ๐˜ฅ๐˜ฉ๐˜ฐ๐˜ฎ๐˜ข๐˜ต ๐˜ฆ ๐˜ต๐˜บ๐˜ณ๐˜ฆ, ๐˜ฑ๐˜ข๐˜ด๐˜ต๐˜ณ๐˜ฐ๐˜ซ๐˜ข ๐˜ต๐˜ฆ๐˜ด๐˜ฉ๐˜ข๐˜ต, ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ฌ๐˜ถ๐˜ณ๐˜ฐ๐˜ด๐˜ซ๐˜ข ๐˜ต๐˜ฆ๐˜ด๐˜ฉ๐˜ข๐˜ต, ๐˜ฅ๐˜ฉ๐˜ฆ ๐˜ด๐˜ฆ๐˜ค๐˜ช๐˜ญ๐˜ช๐˜ต ๐˜ซ๐˜ข ๐˜ฑ๐˜ข๐˜ญ๐˜ฐ๐˜ซ๐˜ข ๐˜ต๐˜ฆ๐˜ด๐˜ฉ๐˜ข๐˜ต ๐˜ซ๐˜ฆ ๐˜ฅ๐˜ฉ๐˜ข ๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ซ๐˜ข ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ฒ ๐˜ฆ ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ฒ ๐˜ฏ๐˜ฆ ๐˜ฅ๐˜ฉ๐˜ฐ๐˜ฎ๐˜ข๐˜ต ๐˜ฆ ๐˜ต๐˜บ๐˜ณ๐˜ฆ, ๐˜ท๐˜ซ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ณ๐˜ข ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ฃ๐˜ถ๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜ฏ , ๐˜Œ๐˜ฅ๐˜ฉ๐˜ฆ ๐˜ฏ๐˜ฆ ๐˜ข๐˜ต๐˜ข ๐˜ฃ๐˜ถ๐˜ฌ ๐˜ช ๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ช๐˜ฉ๐˜ฎ๐˜ฐ๐˜ซ๐˜ข ๐˜ถ๐˜ฏ ๐˜ฆ ๐˜ด๐˜ฉ๐˜ต๐˜ณ๐˜ฐ๐˜ซ๐˜ข ๐˜ถ๐˜ฏ ๐˜ฃ๐˜ถ๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜ฏ, ๐˜ข๐˜ต๐˜ข ๐˜ฉ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ช๐˜ฏ ๐˜ฅ๐˜ฉ๐˜ฆ ๐˜ฑ๐˜ด๐˜ช ๐˜ฒ๐˜ฆ ๐˜ฆ ๐˜ฌ๐˜ณ๐˜บ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ช๐˜ฏ ๐˜ช๐˜ฌ๐˜ฏ๐˜ช๐˜ฏ ๐˜ฏ๐˜ฆ ๐˜ฅ๐˜ฉ๐˜ฐ๐˜ฎ๐˜ข๐˜ต ๐˜ฆ ๐˜ต๐˜บ๐˜ณ๐˜ฆ ๐˜ซ๐˜ข ๐˜ง๐˜ถ๐˜ด๐˜ฏ๐˜ช๐˜ฏ ๐˜จ๐˜ซ๐˜ถ๐˜ฎ ๐˜ฎ๐˜ฆ ๐˜ฎ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ต๐˜ฆ๐˜ซ ๐˜ฎ๐˜ถ๐˜ข ๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ด๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ช ๐˜ต๐˜ข ๐˜ฉ๐˜ซ๐˜ฆ๐˜ฌ๐˜ซ๐˜ข ๐˜ฃ๐˜ถ๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฅ๐˜ฉ๐˜ฆ ๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ด๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ช ๐˜ต๐˜ข ๐˜ง๐˜ต๐˜ช๐˜ญ๐˜ญ๐˜ฐ๐˜ซ๐˜ข ๐˜ฌ๐˜ถ๐˜ป๐˜ฉ๐˜ช๐˜ฏ๐˜ฆ๐˜ฏ, ๐˜ฉ๐˜ข๐˜ณ๐˜ณ๐˜ฐ๐˜ท๐˜ข ๐˜ต๐˜ข ๐˜ค๐˜ฆ๐˜ฌ ๐˜ท๐˜ซ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ณ๐˜ช ๐˜ช๐˜ด๐˜ฉ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ฏ๐˜ฆ ๐˜—๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ป๐˜ช๐˜ฐ๐˜ฏ , ๐˜ท๐˜ซ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ณ๐˜ข ๐˜ฑ๐˜ถ๐˜ฏ๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ต๐˜ฆ๐˜ฎ ๐Ÿค ๐˜ฐ๐˜ณ ๐˜ฏ๐˜ฆ ๐˜ฎ๐˜ฃ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ฎ๐˜ซ๐˜ฆ ๐˜จ๐˜ซ๐˜ช๐˜ต๐˜ฉ ๐˜ฅ๐˜ช๐˜ต๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฅ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ฅ๐˜ฉ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ฎ๐˜ข๐˜ณ๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜ต๐˜ฆ๐˜ท๐˜ฆ ๐˜ณ๐˜ถ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ท๐˜ฆ ๐˜ฆ ๐˜ฏ๐˜ถ๐˜ฌ ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜จ๐˜ซ๐˜ฆ ๐˜ต๐˜ซ๐˜ฆ๐˜ต๐˜ฆ๐˜ณ, ๐˜’๐˜ถ๐˜ฏ๐˜ข๐˜ต๐˜ข ๐˜ฏ๐˜ถ๐˜ฌ ๐˜ฎ๐˜ฆ ๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ช๐˜ฉ๐˜ฎ๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ง๐˜ข๐˜ณ๐˜ฆ ๐˜ณ๐˜ณ๐˜ช๐˜ฏ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜จ๐˜ซ๐˜ช๐˜ต๐˜ฉ ๐˜ฅ๐˜ช๐˜ต๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฆ ๐˜ด๐˜ข๐˜ซ ๐˜ฏ๐˜ฆ ๐˜›๐˜ท&๐˜›๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ง๐˜ฐ๐˜ฏ. ๐˜š๐˜ฉ๐˜ฌ๐˜ถ๐˜ณ๐˜ต ๐˜ด๐˜ฉ๐˜ฒ๐˜ช๐˜ฑ ๐˜ช ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ซ๐˜ข ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜จ๐˜ซ๐˜ช๐˜ต๐˜ฉ๐˜ข ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ต, ๐˜ฅ๐˜ฉ๐˜ฆ ๐˜ช ๐˜ฅ๐˜ถ๐˜ณ๐˜ฐ๐˜ซ๐˜ข ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜จ๐˜ซ๐˜ช๐˜ต๐˜ฉ๐˜ข ๐˜ง๐˜ซ๐˜ข๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ฒ๐˜ฆ ๐˜ฎ๐˜ช ๐˜จ๐˜ซ๐˜ถ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ช๐˜ฏ ๐˜ฑ๐˜ข ๐˜ซ๐˜ข ๐˜ฌ๐˜ต๐˜ฉ๐˜บ๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ฌ๐˜ถ๐˜ณ๐˜ณ, ๐˜ฏ๐˜ฆ ๐˜ฏ๐˜ซ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ช๐˜ฏ ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ด๐˜ฉ ๐˜ฎ๐˜ฆ ๐˜ฉ๐˜บ๐˜ฏ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ฏ๐˜ฆ ๐˜ต๐˜ซ๐˜ฆ๐˜ต๐˜ณ๐˜ช๐˜ฏ ๐˜ฎ๐˜ฆ ๐˜ฅ๐˜ช๐˜ญ๐˜ฏ๐˜ช๐˜ฏ ๐˜ง๐˜ซ๐˜ข๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ต, ๐˜ฃ๐˜ถ๐˜ณ๐˜ณ๐˜ช๐˜ต ๐˜ฏ๐˜ถ๐˜ฌ ๐˜ฅ๐˜ฐ๐˜ซ๐˜ข ๐˜ต๐˜ช ๐˜ต๐˜ณ๐˜ฆ๐˜จ๐˜ฐ๐˜ซ๐˜ข ๐˜ด๐˜ฆ๐˜ฑ๐˜ด๐˜ฆ ๐˜ฏ๐˜ถ๐˜ฌ ๐˜ฌ๐˜ช๐˜ด๐˜ฉ๐˜ข ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ด๐˜ฉ๐˜ช๐˜ณ ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ฒ๐˜ฆ ๐˜ฏ๐˜ถ๐˜ฌ ๐˜ช๐˜ข ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ด๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ฌ๐˜ต๐˜ฐ๐˜ซ ๐˜ฑ๐˜ณ๐˜ช๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ช๐˜ต ๐˜ฅ๐˜ฉ๐˜ฆ ๐˜ญ๐˜ฐ๐˜ฅ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ซ ๐˜ด๐˜ฉ๐˜ถ๐˜ฎ ๐˜ฅ๐˜ถ๐˜ฌ๐˜ฆ ๐˜ฑ๐˜ถ๐˜ฏ๐˜ถ๐˜ข๐˜ณ ,๐˜ฅ๐˜ถ๐˜ณ๐˜ฐ๐˜ซ๐˜ข ๐˜ค๐˜ฅ๐˜ฐ ๐˜จ๐˜ซ๐˜ฆ. ๐˜‹๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ช๐˜ด๐˜ข ๐˜ด๐˜ข ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ด๐˜ฉ๐˜ช ๐˜ก๐˜ฐ๐˜ต๐˜ช ๐˜”๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ต๐˜ข ๐˜ด๐˜ฉ๐˜ต๐˜ข๐˜ต๐˜ฆ๐˜ป๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ฆ ๐˜ฏ๐˜ซ๐˜ฆ ๐˜ฎ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ฌ๐˜ถ๐˜ญ๐˜ญ๐˜ช ๐˜ฅ๐˜ฉ๐˜ฆ ๐˜ฏ๐˜ซ๐˜ฆ ๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ซ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ซ๐˜ฆ ๐˜ฆ ๐˜ฎ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ฌ๐˜ถ๐˜ญ๐˜ญ๐˜ถ๐˜ฆ๐˜ด๐˜ฉ๐˜ฎ๐˜ฆ ๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ฎ๐˜ถ. ๐˜‰๐˜ถ๐˜ณ๐˜ณ๐˜ช ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ด๐˜ช ๐˜ฑ๐˜ณ๐˜ช๐˜ด๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ต๐˜ช ๐˜ต๐˜ณ๐˜ฆ๐˜จ๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ง๐˜ข๐˜ฎ๐˜ช๐˜ญ๐˜ซ๐˜ฆ๐˜ด ๐˜ฅ๐˜ถ๐˜ฌ๐˜ฆ ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ถ๐˜ข๐˜ณ ๐˜ฒ๐˜ฆ ๐˜ฅ๐˜ฐ ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ป๐˜ฐ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ด๐˜ฉ๐˜ช๐˜ฏ. ๐˜‹๐˜ฉ๐˜ฆ ๐˜ฌ๐˜ถ๐˜ณ ๐˜ช ๐˜ต๐˜ณ๐˜ฆ๐˜จ๐˜ฐ๐˜ช ๐˜•๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ข ๐˜ฆ ๐˜ต๐˜ช ๐˜ง๐˜ช๐˜ญ๐˜ญ๐˜ฐ๐˜ช ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ต๐˜ข๐˜ด ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ฒ๐˜ข๐˜ซ, ๐˜ข๐˜ช ๐˜ถ ๐˜ฏ๐˜จ๐˜ณ๐˜ช ๐˜ต๐˜ฉ๐˜ฆ ๐˜ช ๐˜ต๐˜ฉ๐˜ข ๐˜ฒ๐˜ข ๐˜ฌ๐˜ฆ ๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ด๐˜ฆ ๐˜ฏ๐˜ถ๐˜ฌ ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ป๐˜ฐ๐˜ฆ๐˜ด๐˜ฉ? ๐˜ˆ๐˜ซ๐˜ฐ ๐˜ช๐˜ข ๐˜ฌ๐˜ต๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ถ : ๐˜ด๐˜ฆ๐˜ฑ๐˜ด๐˜ฆ ๐˜ข๐˜ซ๐˜ฐ ๐˜ฌ๐˜ข ๐˜ฅ๐˜ข๐˜ด๐˜ฉ๐˜ถ๐˜ณ ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ฎ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ด ๐˜ด๐˜ฉ๐˜ต๐˜ข๐˜ต๐˜ป๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ฆ ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ต๐˜ฆ๐˜ฎ ๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ช๐˜ฏ๐˜ข๐˜ต ๐˜ต๐˜ช๐˜ฎ๐˜ช๐˜ฏ. ๐˜ˆ๐˜ซ๐˜ฐ ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ฌ๐˜ข ๐˜ฎ๐˜ข๐˜ณ๐˜ณ๐˜ฆ ๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ช๐˜ฏ๐˜ต๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ด ๐˜ฅ๐˜ฉ๐˜ฆ ๐˜ต๐˜ข๐˜ฏ๐˜ช ๐˜ฅ๐˜ฐ ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ซ๐˜ฆ ๐˜ง๐˜ฆ๐˜ฎ๐˜ช ๐˜ฒ๐˜ฆ ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ฎ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ด ๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜ต๐˜ถ ๐˜ฏ๐˜ฆ ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜จ๐˜ช๐˜ฎ ๐˜ถ ๐˜ฒ๐˜ถ๐˜ฅ๐˜ช๐˜ต๐˜ข ๐˜ด๐˜ฉ๐˜ต๐˜ข๐˜ฏ๐˜จ๐˜ข ๐˜ฏ๐˜ฆ ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ฅ, ๐˜ต๐˜ฉ๐˜ฐ๐˜ซ๐˜ข ๐˜ค๐˜ช๐˜ญ๐˜ข ๐˜จ๐˜ณ๐˜ถ๐˜ข ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ง๐˜ฆ๐˜ฎ๐˜ช ๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ช๐˜ฏ๐˜ข๐˜ต ๐˜ธ๐˜ฐ๐˜ฐ. ๐˜”๐˜ช๐˜ณ ๐˜ฏ๐˜ถ๐˜ฌ ๐˜ฉ๐˜บ๐˜ณ๐˜ข ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ด ๐˜ฏ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ฆ๐˜ด ๐˜ฅ๐˜ฉ๐˜ฆ ๐˜ฅ๐˜ซ๐˜ข๐˜ญ๐˜ช๐˜ต ๐˜ฃ๐˜ถ๐˜ณ๐˜ณ๐˜ช ๐˜ฆ ๐˜ฑ๐˜ข ๐˜ด๐˜ฆ ๐˜ด๐˜ช ๐˜ช๐˜ด๐˜ฉ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ฑ๐˜ถ๐˜ฏ๐˜ข ๐˜ฅ๐˜ฉ๐˜ฆ ๐˜ฎ๐˜ฆ ๐˜ฑ๐˜บ๐˜ฆ๐˜ต๐˜ช ๐˜ด๐˜ช ๐˜ซ๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ด๐˜ช๐˜ญ๐˜ญ๐˜ถ๐˜ณ ๐˜ฎ๐˜ฆ ๐˜ต๐˜บ ๐˜ฌ๐˜ถ๐˜ณ ๐˜ฏ๐˜ถ๐˜ฌ ๐˜ช๐˜ด๐˜ฉ๐˜ข ๐˜ถ๐˜ฏ ๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜ต๐˜ถ, ๐˜ถ๐˜ฏ ๐˜ฏ๐˜ถ๐˜ฌ ๐˜ง๐˜ญ๐˜ช๐˜ด๐˜ซ๐˜ข ๐˜ฏ๐˜ถ๐˜ฌ ๐˜ฅ๐˜ฐ๐˜ซ๐˜ข ๐˜ฎ๐˜ฆ ๐˜ด๐˜ฉ๐˜ถ๐˜ฎ ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ข ๐˜ข๐˜ฑ๐˜ฐ ๐˜ง๐˜ซ๐˜ข๐˜ญ๐˜ฆ, ๐˜ด๐˜ฆ๐˜ฑ๐˜ด๐˜ฆ ๐˜ฑ๐˜ข ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ข๐˜ด๐˜ฏ๐˜ซ๐˜ฆ ๐˜จ๐˜ซ๐˜ฆ ๐˜ค๐˜ข๐˜ด ๐˜ฎ๐˜ฆ ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฆ ๐˜ต๐˜ฉ๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ฆ ๐˜ฑ๐˜ฐ ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ง๐˜ญ๐˜ช๐˜ด๐˜ซ๐˜ข ๐˜ค๐˜ฅ๐˜ฐ ๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ฐ๐˜ฅ๐˜ฉ๐˜ต๐˜ฆ? ๐˜”๐˜ฐ๐˜ด ๐˜ต๐˜ข ๐˜ป๐˜จ๐˜ซ๐˜ข๐˜ด๐˜ฉ ๐˜ฎ๐˜ฆ ๐˜ด๐˜ฉ๐˜ถ๐˜ฎ ๐˜ฑ๐˜ณ๐˜ฆ ๐˜ด๐˜ฆ ๐˜ฒ๐˜ฆ ๐˜ฎ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ต๐˜ข ๐˜ด๐˜ฉ๐˜ต๐˜ข๐˜ต๐˜ฆ๐˜ป๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ท๐˜ซ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ณ๐˜ข ๐˜ฎ๐˜ข ๐˜ฏ๐˜น๐˜ช๐˜ถ ๐˜ฎ๐˜ฆ ๐˜ด๐˜ฉ๐˜ถ๐˜ฎ ๐˜ซ๐˜ฆ๐˜ต๐˜ฆ๐˜ฏ, ๐˜ฎ๐˜ฆ ๐˜ด๐˜ฉ๐˜ต๐˜ช๐˜ฏ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ซ๐˜ข ๐˜ฑ๐˜ถ๐˜ฏ ๐˜ฑ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ซ ๐˜ฎ๐˜ฆ ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ณ๐˜บ๐˜ด๐˜ฉ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ท๐˜ฆ ๐˜ฅ๐˜ฉ๐˜ฆ ๐˜ฎ๐˜ฆ ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ข๐˜ท๐˜ฆ ๐˜ด๐˜ฆ๐˜ฑ๐˜ด๐˜ฆ ๐˜ฅ๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ต๐˜ข ๐˜ฉ๐˜ถ๐˜ฎ๐˜ฃ๐˜ช๐˜ด๐˜ซ๐˜ข ๐˜ง๐˜ฎ๐˜ช๐˜ฏ ๐˜ฅ๐˜ฉ๐˜ฆ ๐˜ต๐˜ข ๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ฅ๐˜ซ๐˜ข๐˜ญ๐˜ช๐˜ฏ ๐˜ฏ๐˜จ๐˜ข ๐˜ถ๐˜ฏ. ๐˜Ž๐˜ซ๐˜ฆ ๐˜ฒ๐˜ฆ ๐˜ฏ๐˜ถ๐˜ฌ ๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ฐ๐˜ฅ๐˜ฉ๐˜ช ๐˜ด๐˜ฆ๐˜ฑ๐˜ด๐˜ฆ ๐˜ฃ๐˜ถ๐˜ณ๐˜ณ๐˜ช ๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ง๐˜ข๐˜ต ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ฎ๐˜ช๐˜ณ๐˜ฆ ๐˜ฌ๐˜ช๐˜ด๐˜ฉ๐˜ต๐˜ฆ ๐Ÿค ๐˜ซ๐˜ข๐˜ท๐˜ฆ ๐˜ฑ๐˜ถ๐˜ด๐˜ฉ๐˜ช๐˜ฎ ๐˜ฎ๐˜ซ๐˜ฆ๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜ด๐˜ฐ๐˜ณ, ๐˜ฅ๐˜ฉ๐˜ฆ ๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ฅ๐˜บ ๐˜ซ๐˜ข๐˜ท ๐˜ช ๐˜ฑ๐˜ข ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜จ๐˜ซ๐˜ช๐˜ต๐˜ฉ๐˜ข gjerat qe mi bente nena e ti, shtangu qante nuk e besonte, dhe me tha fajtore je ti sepse nuk me ke treguar qe prej fillimit. Fillova te qaj dhe un se sdija cte beja skisha mbeshtetje sepse Babai me vdiq , vellau ishte i vogel kishte mamin dhe motren. E vogel te kujdesej eshte vetem 18 vjeq. Vendosa mos ti tregoja asgje familjes time mos ti merzisja sepse mjaft kishin merziat e tyre, Burri filloi te kerkonte Banes ne vete sepse e shihte qe ashtu nuk shkon, cdo her me pyste perse nuk i tregoja! Por skisha pse ti tregoja sepse me dhimbsej cfar te bente ti mb*ste? Jo pasi qe linda vjerra ime erdhi ne spital me kuanten edhe aty me benin shtres puter , kur erdha prej spitalit ne banes me vajzen 1 muajshe me hodhen ne rrug. Perse , sepse nuk pranova te shkoj sipas regullave te tyre me , nuk me lishin te rrija dhe ta ushqeja vajzen time ta vnoja ne gjum, por me detyronin ti kryeja punet e shtepis dhe me femin te merreshin ato, nuk munda te duroj dhe fola, nuk heshta me : I thash deri me tani kam duruar cdo gje qe me keni bere asnjeher nuk ua ktheva as edhe nje fjal, tani me nuk ju duroj as edhe pak, un nuk jam skllave ketu por jam Reja juaj un ju respektova edhe kur me hodhet cdo 12 te nates ne rruge pa ju ber gje, edhe kur me fyet prej fjaleve me te renda tani me mjaft. Ajo u nxeh aq fort perse ia ktheva sepse nuk ishte mesuar dhe me hodhi me gjith vazen ne ruge , thirra burin erdhi na mori mundoheshin ta genjin ajo ashtu ajo kshtu ndahu me mir se sa me kete bla bla, burri i tha : Nuk kam gru me leshu e lamtumir ju, shkuam ne hotel 1 muaj , pas nje muaji morem Banes. Me ta Nuk folem rrafsh 1 vit as un as burri vajzen nuk e shinin kurr, neper rrjetet sociale hapnin account fake per tna pare si shkojm sa eshte rritur vajza, ah harova ta cek se ata na mbyllen dyert te te gjith duke i then mos te flisnin me sepse edhe miqasin kishin prishur. Mbasi mbushi Vajza 1 vit dhe 1 muaj nena e burrit u semur me Kanxer, un i thoja burrit tim ata nuk me duan mua, ti shko ata jan prinderit tu, nuk mund ti mohosh ai nuk pranonte deri sa e shtyra me zor Te i fliste ngapak edhe pse mi ben gjitha te kqiat, kur filloi te fliste burri im nga pak me ta ata filluan te ndryshonin, mirpo perseri per mua i flisnin keq. Perseri burri filloi te mos i fliste derisa nje dit ra zilja deres dhe kur pam ishte Vjerra Vjerri Kunati dhe Kunata , harova ta cek vjerra kishte derguar Kunatin te me rr*hte fal zotit ishte burri aty dhe mes vete u bene gjake, kur erdhen ne banesen time qe as qe doja ti fusja brenda , i vura gjerat per te pire dhe vetem i degjoja se cfar flisnin nuk ndrrhyja , ne momentin kur Vjerri me pyeti se cfar problemi kisha un aty fillova te flisja me ca kisha ne brendi te shpirtit, u ronua kur i thash ti nuk je burr sepse nje burre i vertet kur she qe ne shtepi nuk po shkon mir, duhej te na ulte mua gruan e ti dhe vajzen e burrin tim te bisedonim po nuk e bere, se dyti saher qe ti Babai i burrit tim ishe ne kosov gruaja dhe vajza jote mi benin gjerat prej me ti kqiav dhe ty ti tregonin ndrysh , neise un nuk dua te kem fare pun me ju me as un as vajza ime, djalin e juaj ja ku e keni me te mund te shiheni sa her te doni te flisni saher te doni por me mua dhe vajzen jo. Aty shtangen te gjith sepse me menddonin te bute qe nuk dia te flisja.
E gjitha se cfar dua te them pavarsisht se mi ben gjitha te keqiat e me hodhen ne ruge me vajze nje muajshe , nuk isha as ne pune nganjeger vajza skishte as per te pire, atyre as qe u interesonte prap ishin ata qe erdhen ne deren time. E per gjith vajzat qe hjekin keshtu desha te iu them duroni sepse ai qe duron edhe fiton. Me falni sepse e zgjata shum me shum se sa qe duhet shpresoj qe te postohet kjo histori, dhe te me jepni nje mendim se cfar do te benit ju do flisnit perseri me vjerrit pas gjith ketyre gjerave qe mi ben apo nuk do donit fare ti shikoni me sepse kete e dua dhe un, por disi me dhimbset burri? I pranoj dhe komentet negative ashtu si ato pozitive falemnderit shum per kohen qe e dhat ta lexoni historin time ju pershendes.